<meta name=
Mistrovství České Republiky juniorů 2009, Karviná

Mistrovství České Republiky juniorů 2009, Karviná

27. Duben 2009 | Vložil: Josef Pohl

24-26. duben 

V Karviné proběhlo MČR juniorů a školní mládeže. Zúčastnilo se 70 juniorů a 20 školáků. Oddíl SKP reprezentovali ve váze do 69kg Jiří Štaud a Miroslav Pulicar.

Váha do 69kg: Miroslav KONÍK Pulicar (SKP Pardubice) – Giessman (Chomutov)

Míra jel na republiku na zkušenou a měl odboxováno 5 zápasů, oproti 60ti zápasům soupeře. V ringu nechal své maximum a prohrál 10:1 na body. Míra je ročník 1992 a šampionátu se může zúčastnit i za rok, proto nás prohra nemrzí.

Váha nad 69kg:  Jiří Štaud (SKP Pardubice) – Lunga (SKP Sever Ústí nad Labem)

Naopak Jirka byl na juniorech naposledy a již patří mezi zkušenější boxery, má na svém kontě 28 zápasů. Dobrý los dokázal plně využít a vyhrál jednoznačně 10:2 na body a postoupil do semifinále, jež mu zajistilo bronzovou medaili.

Semifinále: Váha nad 69kg:  Jiří Štaud (SKP Pardubice) – Vít Král (Brno)

Bohužel v semifinále Jirka nedostal Geissmana, kterého bychom mohli i porazit, ale los mu nadělil nekzkušenějšího účastníka mistrovství několikanásobného mistra ČR a reprezentanta. Král má odboxováno 170 zápasů a tak jsme těžko vymýšleli taktiku, Ta zněla: Neprohrát před limitem a neprat se. To nám vydrželo celá 4 kola a  Jirka prohrál na body. Ve finále Král porazil Jiráčka z třeboně v 1. kole RSC, po tvrdém úderu na spodek.

(Visited 47 times, 1 visits today)
facebooktwitterpinterestmail