<meta name=
Filip Škrabal vybojoval bronz na mezinárodním turnaji Memoriál Julia Tormy

Filip Škrabal vybojoval bronz na mezinárodním turnaji Memoriál Julia Tormy

26. Listopad 2012 | Vložil: Josef Pohl

24-25. listopad  O tomto víkendu proběhl v Praze, v pěkném prostředí hotelu Olšanka, již 21. ročník  mezinárodního juniorského turnaje. Za účasti výběrů Slovenska, Polska, Rakouska a Německa si svou premierovou účast v reprezentaci prožil i náš odchovanec Filip Škrabal ve váze do 69kg.

Filip

Filip v boji o finále nastoupil proti slovákovi Kormančikovi. Boxoval, jak jsme u něj zvyklí, nátlakovým stylem, kdy se pokoušel soupeře „ničit“ na krátkou a střední vzdálenost. V prvním kole tato taktika slavila úspěch a vyrovnané kolo šlo těsně za námi. V dalším kole se již zápas vyrovnal a to jak opticky, tak i bodově. Bohužel v posledním kole na Filipa zřejmě dolehla psychika a soupeř byl o něco rychlejší a bodově čistější, proto zápas skončil 16:12 pro slovenského reprezentanta.

filip2
Další den jsme nastoupili, zdravě motivováni prohrou, do boje o bronzovou medaili. V cestě stál Filipovi německý vicemistr tureckého původu Ali Gutzel. Vzhledem k výškové převaze soupeře byla taktika opět stejná. Do prvního kola do ringu vlétl Filip jako vyměněný a svého soupeře naháněl po provazech. Od druhého kola se množství Filipových úderů již projevilo na kondici němce a ten začal fyzicky odpadávat. V závěrečném kole Filip zpřesnil a přitvrdil a soupeř se již zmohl pouze na útěk. Po dvou počítáních tedy Filip vyhrál RSC. Toto byl na celém turnaji jediný zápas, který skončil před limitem. Medaile předávala vítězům této váhy olympijská vítězka Dana Zátopková.

Pořadatelům patří dík a „klobouk dolů“ za vynikající organizaci a zázemí.

Josef Pohl

Fotky: www.boxevents.cz , Stanislav Škoda

(Visited 89 times, 1 visits today)
facebooktwitterpinterestmail