<meta name=
Martin kubát bronzový na MČR Juniorů 2013!

Martin kubát bronzový na MČR Juniorů 2013!

14. Duben 2013 | Vložil: Jiří Štaud

11.-13.4.2013 proběhlo v Kroměříži mistrovství republiky v boxu juniorů. SKP Pardubice zde reprezentoval ve velterové váze do 69kg talentovaný Martin Kubát.

Martin se na toto mistrovství kvalifikoval i přes to, že je mu teprve 15 let a spadá teprve prvním rokem do kategorie kadetů, protože celý rok podával kvalitní výkony, zasloužil si i účast zde.

Na šampionát jsme tedy jeli hlavně pro zkušenosti z těžkých zápasů. Ve čtvrtfinále nám los přidělil kvalitního Herberta Brausseho z Broumova, letošního  mistra republiky  v kategorii kadetů do 70kg. Věděli jsme, že martina čeká těžký boj s fyzicky vyspělejším a starším soupeřem, proto jsme mu naordinovali strategii plnou pohybu, protiúderů a úkroků do stran. Tuto strategii Martin perfektně plnil a od začátku sbíral body ve velice bojovném a vyrovnaném zápase. Každé kolo byl vždy o kousek rychlejší a přesnější než soupeř. Přesto jsme s napětím čekali na výsledek, který byl 13:11 pro nás a Marťas tak mohl slavit účast v semifinále a bornzovou medaili.

mcr

Do semifinále postoupil proti našemu borci Artur Dauti z Brna, pozdější vítěz celého turnaje. Bohužel u Martina se přes noc naplno rozvinulo nachlazení, s kterým na turnaj odjížděl, tak jsme pro ochranu zdraví našeho boxera raději k zápasu nenastoupili a spokojili se s bronzem. Na takto těžké soupeře má Martin v patnácti letech ještě čas a navíc by musel být stoprocentě fit.

mcr

Za kvalitně připravený šampionát patří dík pořádajícímu oddílu.

(Visited 107 times, 1 visits today)
facebooktwitterpinterestmail