<meta name=
MČR v boxu Juniorů 2015

MČR v boxu Juniorů 2015

4. Květen 2015 | Vložil: Josef Pohl

Rakovník 1-3.5.2015  

Oddíl SKP Pardubice nemohl chybět na letošním juniorském šampionátu, o reprezentaci klubu se zde postarali Petr Bajza a Martin Kubát. Oba získali medajli.

do 52kg:

Petr BAJZA (SKP Pardubice)Hradil (BC Česká Kamenice)
V semifinálovém boji Petr jen těsně 2:1 nestačil na svého zkušenějšího soupeře, které jej trestal za začátečnické chyby. Petr je ale velký bojovník a pokud ke svému výkonu přidá ještě lepší fyzickou kondici, tak se od něj určitě dočkáme i lepšího umístění. Letos získal bronzovou medaili za třetí místo.

do 81kg:

Martin KUBÁT (SKP Pardubice)
Martin postoupil do semifinále volným losem. V boji o finále narazil na tvrdého Aliho Kalaeva (SK Boxing Praha), který zde obhajoval loňské stříbro. V tomto tvrdém zápase Martin vyhrál jasně na body, kdy svým pohybem a rychlostí Kalaeva předcházel.
V boji o zlato se Martin střetl se svým velkým rivalem a obhájcem zlata z loňského šampionátu Herbertem Braussem z BC Broumov. S tímto soupeřem již Martin v minulosti dvakrát zvítězil a proto zde nebylo o motivaci nouze. Bohužel do třetice se vítězství nekonalo. Na Martinovi byla znát zdravotní pauza a zápas rozhodla chybějící kondice, kdy skvěle fyzicky připravený soupeř nepřipustil žádné pochyby. Grtatulace do Broumova a pro Martina tentokrát pouze druhé místo a stříbrná medaile.

Dík patří organizátorům za vzornou organizaci celého šampionátu.

Josef Pohl

(Visited 213 times, 1 visits today)
facebooktwitterpinterestmail