<meta name=
MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY KADETŮ

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY KADETŮ

18. Březen 2016 | Vložil: Josef Pohl

          MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY KADETŮ A ŠKOLNÍ MLÁDEŽE V BOXU                                                                                                                        

                                    Dva boxeři Boxerského klubu SKP Pardubice jsou mistři ČR  

 Od 11.3. do 13.3.2016 proběhlo v Jičíně MČR v boxu Kadetů ( 14 – 16 let) a Školní mládeže ( 12 – 14).  Za Boxerský klub SKP Pardubice startovali v kategorii Kadet, Michael KARVAY a Ahmed  HAMID.  Oba dva vyhráli všechny svoje zápasy a stali se mistry České republiky pro rok 2016. 

Váha do 46 kg. Michael KARVAY – Milenky (BC Česká Kamenice).  Michael je boxerským nováčkem, protože jeho disciplínou je zejména Thai box, který provozuje ve svém mateřském oddíle Macák gym Pardubice.  Přesto se zkušenějšího boxera nezalekl a zcela jasně vyhrál všechny tři kola u všech bodových rozhodčích. Tímto postoupil do finále.

mcr12

Finále váha do 46 kg. Michael KARVAY – TRAN ( SKP Ústí nad Labem). Michael poslouchal přesně rady svých sekundantů Petra Baleje a Jiřího Štaud.   Držel si střed ringu a boxoval v delší série, kde střídal údery na spodek a hlavu. Zaslouženě vyhrál u všech rozhodčích na body  a  stal se mistrem republiky v této nejnižší váhové kategorii.   

mcr9

Váha do 66 kg. Ahmed HAMID – RÁSL ( BC Králův Dvůr). Ahmed je ve svých 16 letech již zkušeným boxerem, který má na svém kontě již třetí a druhé místo na MČR z předchozích let.   Letos byl cíl jasný, získat titul mistra ČR. Ahmed pro tento sen udělal maximum. V lednu a v únoru se zúčastnil soustředění na Šumavě a v Krkonoších. Musím uvést, že jeho soupeř, ačkoliv měl mnohem méně zápasů byl velice šikovný a také dobře připravený. Ahmed musel velice zabojovat a vyhrál na body. Tímto postoupil do finále.

Finále váha do 66 kg. Ahmed HAMID – PINC ( České Budějovice).  Už postup soupeře do finále byl velkým překvapením. Ovšem ve finále se žádné překvapení nekonalo. Ahmed zde svého soupeře vyloženě naháněl, protože tento stále utíkal a vyhýbal se souboji a boxovat nechtěl. Ahmed jasně zvítězil u všech rozhodčích na body a stal se mistrem ČR pro rok 2016.   

mcr20 

Pátral jsem v historii oddílu, kdy naposled oddíl RH – SKP Pardubice získal dva tituly mistra ČR. Naposled se tak stalo v roce 1966 na mistrovství ČSSR ve Štemberku, kdy legendární boxer a trenér Olda Procházka, resp. Jeho boxeři syn Olda Procházka ml. Janků vybojovali mistrovské tituly.  Navíc ještě B. Hyrman vybojoval třetí místo a oddíl RH Pardubice byl vyhlášen nejúspěšnějším    oddílem mistrovství.

mcr23

Poděkování patří také pořádajícímu oddílu BC Jičín za perfektně připravený a zajištěný turnaj

.mcr24

                                                                                                                                        Jiří Štaud

 

(Visited 665 times, 1 visits today)
facebooktwitterpinterestmail