<meta name=
MČR Praha

MČR Praha

11. Listopad 2019 | Vložil: Josef Pohl

 

 

Praha hostila od 31.10.2019 do 3.11.2019, nejlepší boxerky a boxery  České republiky. Mistrovství probíhalo v OC Arkády na Pankráci a finálový galavečer proběhl v historicky nejznámějším místě Československého boxu v Paláci Lucerna. Poprvé v historii startovalo ve váze 16 boxerů a to včetně profesionálních. Nechyběli zde ani dva zástupci SKP Pardubice a to debutant Pavel HVĚZDA a již ostřílený boxer Martin KUBÁT.

Váha do 75 kg. Pavel Hvězda se utkal s plzeňským Kristiánem Cholinským. Pavel proti o půl hlavy vyššímu soupeři vsadil vše na útok a boj u těla. Bohužel z důvodu přemotivanosti se dopouštěl často chyb a faulů a své první utkání na MČR prohrál na body.

Váha do 91 kg. Martin KUBÁT – Tomáš IVACHOV ( Prostějov).  Oba již  zkušení boxeři postoupili přímo do čtvrtfinálových bojů. Oba mají na svém kontě již desítky vyhraných zápasů. Soupeř odchovanec prostějovského boxu žije a profesionálně boxuje v Anglii. První kolo bylo bojovné a přesto technicky kvalitní. Martin vyhrával u bodových rozhodčíh 3 – 2. Ve druhém kole inkasoval faul úder do temene hlavy a byl otřesen. Ringový rozhodčí jej počítal a následně za faul soupeře veřejně napomenul. Bohužel Martin byl z faulu nadále otřesen, čehož soupeř využil a rychlým protiútokem utkání rozhodl ve svůj prospěch. Co dodat, tak snad příští rok to výjde.

Za fotografie děkujeme Czechfighters.

Jiří Štaud

m2 p1 p2 p3 m1

(Visited 301 times, 1 visits today)
facebooktwitterpinterestmail